Truckersbeans

Een stevige maaltijd ben ik voorstander van . Zeker bij hard werken en lange ritten . Voor thuis te maken en meenemen en in je magnetronnetje ff opwarmen als je eens ergens staat waar niks te halen valt. Wie kent het niet dat gevoel, ik mag niet meer maar wil wel en hoe moet dat nou met mijn eten. Dus ff opletten en aan de gang ermee.

Je ziet hier wat fotookes met materiaal wat ik zoal gebruik in deze schotel. Zal het ook een keer opnoemen 300 gr mager (da moet tegenwoordig he) rundergehakt. In de pan mieteren en rul (ander woord voor los ) bakken.

wp_20161229_16_20_14_pro

Als het lekker los is de juin en knoflook erbij aanfruiten  oftewel meebakken unne rode puntpaprika in blokjes erbij.

wp_20161229_16_17_45_pro

Dan komt het geheim van de chef:

De kruiden, ik gebruik veel kruiden om te beginnen een mespunt mag een fors mes zijn kruidnagelpoeder, klein mespuntje kardemon, een mespunt nootmuskaat. Een theelepel sereh -dat is citroengras-, een theelepel laos lijkt op gemberpoeder is iets minder sterk, halve theelepel kaneel en 2 theelepels paprikapoeder hot en een theelepel gerookte paprikapoeder en daarnaast een theelepel komijnpoeder. Als je nu denkt ‘shit die bende heb ik niet in huis’ kijk of er een turkse supermercado in de buurt is. Zie je gelijk hoe goedkoop de kruiden en groentes daar zijn.

wp_20161229_16_33_42_pro  wp_20161229_16_34_13_pro wp_20161229_16_34_02_pro wp_20161229_16_34_21_pro

Goed doorroeren en ondertussen wat chamopignonnekus klein snijden en een prei in halve ringen. Dit ook in die grote pan mikken.

wp_20161229_16_26_18_pro  wp_20161229_16_23_58_prowp_20161229_16_30_54_pro

Dit geheel op een laag vuurtje laten sudderen af en toe efkes pruve  want ge moet het wel lekker vinden.

wp_20161229_16_36_48_pro

Als alles goed op smaak is pakken we 2 blikken kidneybonen en een blik tomatenblokjes, dit nadat de bonen van hun sap zijn ontdaan in de pan erbij goed doorroeren en wederom proeven.

wp_20161229_16_18_23_pro

Eventueel klein beetje bijkruiden , ik denk dan vooral aan een klein beetje komijn en paprikapoeder.

wp_20161229_16_50_03_pro

wp_20161229_16_48_48_pro

En als laatste (ja aan elke pret komt een eind)  half pakje oftewel 100 ml kokosmelk toevoegen. Dit in zijn geheel langzaam gaar laten worden. Daarna rest mij te zeggen smakelijk bon appetit. En tot de volgende keer, en wat er dan komt je weet het maar nooit kan verhaaltje zijn,  kan fotooke zijn, of een gerechtje. Ciao

Advertenties

2 gedachtes over “Truckersbeans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s